Христо Стоичков заяви пред бТВ, че не е почетен консул на

...
Христо Стоичков заяви пред бТВ, че не е почетен консул на
Коментари Харесай

Стоичков: България ми показа червен картон заради Испания

Христо Стоичков заяви пред бТВ, че не е почетен консул на страната ни в Испания от 14 месеца. Вчера Министерството на външните работи заяви, че стартира процедура за освобождението на Камата като почетен консул на България в Кралството. Причина за това станаха обществени изяви на Стоичков след референдума за самостоятелност на Каталуня и фактът, че той живее най-вече в Съединени американски щати.

България зае страната на Испания и ми сподели червен картон поради Каталуня, разяснява Стоичков.

Той поддържа каталунците и независимостта на самостоятелната област.  Бившата звезда на „ Барса “ съобщи, че вицепремиерката Де Сантамария е почитател на някогашния испански деспот Франсиско Франко, дядото, бащата и даже малолетният й наследник са франкисти.

Тя от своя страна съобщи, че ще го съди. Той се извини, че е намесил сина малолетния наследник на вицепремиерката.

Стоичков стана почетен консул с решение на Министерския съвет от 29 юли 2011 година „ Настоящият документ е с годност за период от 5 години ”. От 2011-а до 2017-а не са 5 години... Срокът е изминал преди 14 месеца. И в този момент разбирам, че Министерски съвет щял да гласоподава нещо. Какво, къде, по какъв начин? ”, попита носителят на „ Златната топка ” за 1994 година

Стоичков изяснява, че в последните 14 месеца никой не го е търсил, с цел да бъде продължен мандатът му. " Рано или късно щеше да се разбере, че аз нямам нищо общо с функционалностите на почетен консул. Има си документи със период и отговорности - страната не ми е плащала, нито е плащала за офис, нито ток и телефон. И това вътре го написа тъкмо и ясно. Нещатен - по този начин написа. Ако някой желае да се направи трагичен, това си е негов проблем. Аз съм нещатен ”, сподели той.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР